Polentapizza

Een gerechtje wat snel en eenvoudig te maken is, door middel van ingrediënten toe te voegen krijgt u een gevarieerde keus, denk aan mais of geroosterde paprika.

Pizza’s uit de pan en of oven zijn ongezond en zwaar om te eten. Een goede variant hierop is een polentapizza uit de pan.

Serveer dit met een eenvoudige witlofsalade

ingrediënten voor 2 tot 3 personen

Bovenlaag

  • 250 gram verse tomaten kleingesneden
  • 1 tot 2 teentjes knoflook zeer fijn gehakt
  • gesneden verse oregano en koriander, ongeveer een theelepel vol
  • peper en zout
  • rode paprika grof gesneden
  • champignons (indien je dit te standaard vindt, vervang je dit door bijvoorbeeld aubergine en of courgette of verse venkelknol)

 Bodem

  • 5 gram tarwemeel
  • ½ thl zout
  • 1 volle eetlepel bakpoeder
  • 150 gr polenta
  • 2 eieren losgeklopt
  • 2 dl ( karne)magere melk

bereidingswijze

Roer de knoflook, kruiden, olijfolie en peper en zout door de tomaten.

Doe alle droge ingrediënten in een kom en maak een kuiltje en doe hier de 2 losgeklopte eieren in met de helft van de melk. Roer dit beetje bij beetje de vaste bestanddelen door de vloeibare ingrediënten en voeg geleidelijk de rest van de melk toe.

Je hebt nu een dik en glad beslag.

Verhit een flinke el olijfolie in een pan met een doorsnede van 25 cm tot de damp er vanaf slaat.

Schep het beslag in de pan en zet het vuur laag!

Bak de bodem 5 minuten en maak de koek los met een pannenkoekmes en schuif hem op het deksel voeg weer wat olijf olie toe wanneer nodig en keer de koek en bak dit vervolgens nog 5 minuten.

Verwarm ondertussen de oven op grill stand voor en spreid het tomatenmengsel op de koek en schik de paprika ook hierop en de overige ingrediënten zoals bijvoorbeeld de champignons en zet deze onder de grill tot de paprika half zacht is en gaat verkleuren.

Kipfit

Wij zijn een informatieve website.